CARTE
Viața sexuală a gemenelor siameze
Viața sexuală a gemenelor siameze
De Irvine Welsh
(0 recenzii)
ADAUGĂ LA
Detalii
Titlu: Viața sexuală a gemenelor siameze
Autor: Irvine Welsh
Editura: Polirom
ANUL APARIȚIEI: 2015
ISBN: 9789734653737
Număr pagini: 400
Format: 13 X 20 cm
Colecție: Biblioteca Polirom. Actual
Traducere: Carmen Toader
Descriere
Cind Lucy Brennan, o antrenoare de fitness bisexuala din Miami Beach, dezarmeaza un barbat care ataca doi vagabonzi inspaimintati, politia si reporterii de stiri isi fac aparitia ca din senin, iar in citeva ore ea se trezeste eroina locala. Singurul martor ocular al incidentului, Lena Sorenson, o artista supraponderala si deprimata, devine curind obsedata de ea si ii cere s-o ajute sa slabeasca. Dar, cind atacatorul dezarmat se dovedeste a fi victima disperata a unor abuzuri sexuale, Lucy isi incepe tranzitia de la eroina la personaj negativ, iar relatia bolnavicioasa de dependenta cu Lena, geamana sa cu calitati opuse, ajunge tot mai greu de controlat. Prin Lucy Brennan, instructoarea militaroasa si sloboda la gura, si Lena Sorenson, intriganta disperata dupa afectiune, Irvine Welsh a creat doua personaje feminine memorabile si una dintre cele mai bizare folies a deux sadomasochiste din literatura contemporana. Hranindu-se cu crime, promiscuitate si razbunare, Viata sexuala a gemenelor siameze abordeaza cele doua mari obsesii ale lumii de azi – cum aratam si unde locuim – si ne istoriseste o poveste atit de perversa si de sumbra, incit izbuteste sa intunece chiar si soarele Floridei.
„Felul in care Welsh descrie sudul Floridei iti da o senzatie de disperare arida, de parca te-ai afla intr-o spelunca plina cu heroinomani. Nebunia stilului sau vine din satisfactia perversa pe care i-o provoaca cele mai abjecte obsesii ale oamenilor.” (Financial Times)
„Nimeni nu poate povesti atit de intens despre un sociopat indragostit… Un roman puternic si inteligent scris, care adopta teme ca obsesia aspectului fizic si cultul american al vointei atotputernice.” (The Guardian)
„Welsh, al carui gust pentru dialogul spumos a fost dintotdeauna punctul sau forte, n-a scris niciodata ceva mai plin de fantezie.” (The Scotsman)